Proiectare si amenajare bucatarie
Proiectare si amenajare bucatarie; amenajare bucatarie mica, mare, de lux sau economica
Proiectare si amenajare bucatarie poate si trebuie deveni o activitate placuta, o etapa in care alegerile pot fi ale noastre nu un set de reguli de respectat si o combinatie de “must have”. Bucataria este sufletul si inima casei si ne reprezinta in mare masura stilul de viata, comportamentul si modul nostru de a fi in familie sau intre prieteni, de aceea trebuie sa fie o alegere personala in mare masura. Arhitectul, designer-ul sau specialistul in mobilier va pot oferi variante si solutii dar alegerile trebuie facuta de utilizator, pentru el bucataria va reprezenta parte din viata lui o perioada indelungata si trebuie sa fie utila si placuta. O bucatarie mica sau un spatiu generos, camera patrata sau in forma de L , living comun cu bucataria (open space) sau locul de luat masa inclus in bucatarie, orice varianta este posibila si poate fi amenajata …
- coordonarea spatiu – utilitati (apa,retea electrica, gaze, incalzire, lumina) – in acest caz se poate merge pe varianta deja existenta sau afla daca exista posibilitati de modificare a zonei in care va fi dispus mobilierul de bucatarie. Dimensiunile de lucru care sunt utilizate la proiectarea schitei se refera la pereti (lungime, inaltime, unghiuri ), pozitia legaturilor la utilitati (prize, alimentare apa, evecuare apa, teava gaz, evacuare hota) si dimensiuni/pozitie usi si ferestre (lungime, inaltime)
- aparatura electrocasnica necesara (dimensiuni, volume, caracteristici principale) – setul de aparatura dorit are nevoie de conectarea la retele utilitati si spatiu pentru o utilizare normala. Alegerea se face tinand cont de retelele disponibile, in cazul in care este necesara modificarea unor parametri trebuie verificata disponibilitatea realizarii acestor modificari inainte de achizitionarea aparatelor. Aparatura electrocasnica incorporabila in general poate fi incastrata in orice tip de mobilier indiferent de producator , atat modulele de mobila cat si aparatele incastrabile au dimensiunile corelate.
- spatii de depozitat – in faza initiala a proiectarii este nevoie de informatile referitoare la spatiile de depozitare dedicate, daca exista zone sau chiar camere speciale unde se doreste dispunerea acestui tip de mobilier compact, special utilat si usor de accesat
- principalele cerinte ale utilizatorului – modul personal in care este folosita zona de gatit si depozitat este o caracteristica importanta in alegerea si organizarea mobilierului in bucatarie. In aceasta etapa este bine sa se ceara exact ceea ce doreste utilizatorul si viitorul proprietar. Amprenta proprie este unica si trebuie sa se tina cont de ea; standardele, “triunghiurile” si regulile care apar in principiile realizarii unei bucatarii trebuie sa influenteze in mai mica masura aceasta etapa. Aicie este libertatea noastra de a alege cum ne simtim bine si ce buget este disponibil pentru acest lucru …
- caracteristici deservire (numar persoane, mic dejun, loc de luat masa, socializare, petreceri, etc..)
- zone de trecere si legaturile cu alte camere
- materiale si finisaje (structura, usi, blat, placari, scaune, masa, aparatura ) – in functie de model putem folosi finisaje de lemne sau vopsite, natural sau colorat, blaturi din piatra sau materiale calde, elemente metalice sau lemn masiv. In functie de dispunerea si modulele alese design-ul intregii garnituri este finalizat prin alegerea unor combinatii de materiale.
- accesorii mobilier (interior, exterior) – accesorizarea la exterior (la vedere) este o combinatie de util si design,insa la interior ( nu se vede) este strict data de utilitate, confort si pret
- verificare buget si detalii (completare lumini, accesorizare, aparatura electrocasnica, etc..) – in cazul in care costurile sunt depasite putem reveni la etapa 7, daca suntem la limita putem incheia proiectul iar daca mai exista posibilitatea de ma introduce noi elemente la care am renuntat pe parcurs putem reveni la ele (etapele 4 si 7)
- dupa o perioada de utilizare se poate reveni la etapele 9 – 10 deci nu trebuie in prima faza sa se insiste in aceste aleeri deoarece in timpul folosirii mai pot aparea noi cereri si nevoie date de modul de utilizare …
In Proiectare si amenajare bucatarie este de preferat sa apelati si la un specialist pentru a va furniza mai multe detalii si informatii; experienta in domeniu nu trebuie neglijata si prezentarea mai multor solutii si variante este o recomandare in perioada in care se realizeaza proiectul de amenajare interioara a bucatariei. In mediul virtual exista o serie de articole si descrieri a modului in care este recomandata amenajarea casei, sunt informatii usor de accesat si folosit. Etapele prezentate evident sunt orientative si in cele mai multe situatii proiectul se realizeaza tinand cont de ele dar si combinand situatiile subiective, diferite si constrangerile reale (timp, spatiu, buget, etc..).
Va stam la dispozitie cu detalii si informatii referitoare la proiectare si amenajare bucatarie, adresa de email contact@supermobila.ro, va raspundem pe email sau putem programa o intalnire unde va punem la dispozitie materiale, finisaje, showroom de prezentare, schite necesare si experienta noastra in domeniu … Va asteptam!
Proiectare si amenajare bucatarie :
Pentru informatii suplimentare Proiectare si amenajare bucatarie www.supermobila.ro/contact sau va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/
Detalii suplimentare site – favilla.ro Scavolini Store Favilla.Ro | Facebook
#favilla #bucatarii_italia #bucatarii_scavolini #scavolini_romania #bucatariidelux #mobila_de_bucatarie #supermobila #bucatarii_design #mobila_bucatarie #bucatarie_de_lux #design_lux #design_industrial #design_bucatarie
loading...