Mobila bucatarie – simplu sau complicat
Mobila bucatarie – simplu sau complicat
Cumparatorul zapacit de prea multe informatii si oferte. Asta apare cand incepe cautarea unei idei sau oferte pentru mobila de bucatarie. Mobila bucatarie – simplu sau complicat, ceea ce parea simplu la inceput devine uneori stresant, obositor, complicat; ideea initiala pare ca are numai dezavantaje si probleme, ceea ce era evident devine indoielnic, ceea ce parea o solutie buna nu mai este nici macar o solutie… Resetati totul si insistati doar pe lucrurile importante apoi mergeti spre detalii. Notati nevoile proprii care trebuie satisfacute de mobila de bucatarie apoi constrangerile bugetare si ale spatiului.
Pentru prima schita mobilier bucatarie este nevoie in principal de :
- tipul mobilierului ( modular/independent, clasic/modern )
- gradul de utilizare a mobilierului de bucatarie (gatit, depozitare, numar persoane, clasic sau accesorizat, etc..)
- detalii aparatura electrocasnica (tip chiuveta -1,2,…cuve , dimensiuni plita, tip si dimensiuni aparate incastrate total/independente, dispunere aparate sub/pe/deasupra blat lucru, etc..) – atentie , nu trebuie exact modelul ci dimensiunile si detaliile de incastrare
- legatura cu alte spatii sau zona de luat masa (masa, insula, peninsula, living, spatii depozitare separate)
- dimensiuni ale spatiului alocat mobilierului de bucatarie ( lungimi, inaltimi, dispunere retele apa/gaz/electric, ferestre, usi, calorifere,etc..)
“Introducerea” modulelor necesare aparatelor electrocasnice in spatiul disponibil duce la realizarea variantei simple, brute dar importanta. Se vad spatiile si zonele libere, mari sau mici, posibilitatile de adaugare sau schimbare a unor aparate sau marirea/micsorarea spatiului alocat mobilierului. Modulele dedicate electrocasnicelor se noteaza si cele ramase libere sunt modificate in functie de optiunile utilizatorului (sertare/usi, geam/lemn, polita/accesorii) :
- modificare dispunere mobilier sau aparate
- modificare dimensiuni si caracteristici module libere
- verificare spatii trecere, culoare de lucru si acces si conexiuni utilitati
- alegere finisaje/materiale usi si structuri (model mobilier bucatarie)
- prima optiune blat de lucru (laminat, lemn, quartz, sticla, inox, marmura, granit, etc..)
Dupa aceasta etapa se poate realiza o prima oferta de pret mai detaliata care sa cuprinda preturi pe categorii – mobilier bucatarie, mobilier complementar (masa,scaune,bufet,vitrine,lumini,etc..), aparatura electrocasnica, blat de lucru, accesorii. Functie de buget si valoarea pieselor se pot modifica, adauga sau anula anumite produse :
- schita si oferta pret initiala
- discutare puncte tari si puncte slabe (utilitate/pret, utilitate/spatiu, utilitate/design, etc.)
- avantaje si dezavantaje materiale, finisaje, aparate
- sugestii si “reclamatii”
- rezolvare reclamatii
- schita si oferta pret modificata
- contract, schite si vederi detaliate, pret pe fiecare produs si/sau totalSchita prinde viata si devine o bucatarie cu suflet cand se aleg materialele si finisajele care sa desavarseasca “opera”; se poate opta pentru o varianta de mobilier modular modern, usi combinatie material vopsit lucios (baza) si gresie (suspendate) , masa lemn masiv, blat placat cu gresie si perete cu aceeasi tip de gresie ca si blatul de lucru. Inaltimea supra-dimensionata (aproximativ 270cm) poate fi considerata nefunctionala dar sigur arata spectaculos 🙂 … poza model Scenery producator mobila bucatarie Scavolini Italia
Pentru informatii suplimentare va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/
Detalii site – favilla.ro www.supermobila.ro/
loading...