Alegerea bucatariei
Alegerea bucatariei:
4.alegerea aparatelor electrocasnice
In discutie intra numai aparatura electrocasnica incastrabila in mobilier .Majoritatea firmelor producatoare de aparatura electrocasnica au o divizie pentru varaiantele incastrabile , deci nu sunt mari probleme in gasirea varaiantei ideale pentru fiecare .
PLITA se gaseste sub diferite variante in functie de “combustibilul” folosit si de materialele utilizate in producerea piesei :
–plita gaz – dimensiuni standard 30 , 60 , 70 , 75 , 90 (cm)
– materiale folosite : inox , sticla , metal vopsit
– 2 , 3 , 4 , 5 ,6 ochiuri sub diferite forme si proprietati ( dubla coroana , zona pentru peste , aprindere la o mana , valva de siguranta , etc.)
–plita electrica (fonta , vetroceramica , vetro inductie)
– dimensiuni standard 30 , 60 , 70 , 75 , 90 (cm)
– zonele care folosesc inductia electromagnetica au nevoie de vase din materiale feromagnetice
–combinatii de zone electrice / gaz si zone speciale
-combinatii monobloc sau tip “domino”
-zona gratar , grill electric , friteuza
CHIUVETA trebuie sa fie aleasa in functie de necesitati si spatiu disponibil , pentru variantele cu o cuva avem nevoie de 45 cm ,ajungand pentru variantele multitank sa fie nevoie de modul de 120cm .Materialul cel mai des folosit este inoxul dar exista variante din materiale compozite de diferite culori (in functie de producator) . Pentru fiecare model exista diferite accesorii (gratare ,cuve inox pt . scurgere , tocator , cos vase , etc.)
Dimensiunile si modele cele mai folosite sunt :
– 1 cuva (cu sau fara zona picurator) – min.45 cm
– 1+1/2 cuva (cu sau fara zona picurator) – min.60 cm
– 2 cuve (cu sau fara zona picurator) – min.80 cm
– Multitank sau modele speciale – in functie de producator si datele tehnice
– Varianta de colt – 90/90 cm – nu se recomanda ca spatiu , pret si utilizare
BATERIA se alege in functie de materialul dorit , de culoare si design (atentie la inaltime) , de tipul deschiderii (monocomanda sau dubla comanda) si nu il ultimul rand trebuie aleasa varianta care sa prezinta functiile de baza dorite : dus , brat extractibil , dozator detergent , tip “sub fereastra” .
CUPTOR
-cuptor gaz – avantaje – teoretic consum mai mic , deci mai economic
– nu este demonstrat dar sunt destui utilizatori care au afirmat ca mancarea este mai buna gatita la un cuptor pe gaz
– este cuptorul clasic la romani
– dezavantaje – variante putine ca design, materiale si preturi
– control deficitar al temperaturii
– numar limitat de programe
–cuptor electric– avantaje – numar mare de modele ,dimensiuni si materiale pt.finisaje
– plaja mare de variante si preturi
– control bun al temperaturii
– numar mare de programe
– optiuni de autocuratoare (catalitica sau pirolitica )
– dezavantaje – consum “teoretic” ridicat
– dificil in utilizare ( trebuie citite instructiunile de folosire)
–cuptor microunde
-avantaje – dimensiuni variabile
– usor de utilizat
– programe speciale
– consum redus
– dezavantaje – nu se poate gati orice fel de mancare
– nedemonstrat dar catalogat ca “nesanatos”
– cuptor cu aburi
– cuptor combinat electric / microunde
HOTA este o piesa considerata optionala dar care castiga tot mai mult teren , in majoritatea cazurilor este necesara aceasta piesa .Cazurile in care se poate si fara hota sunt destul de putine si apar cand exista fereastra in zona plitei sau exista suficient spatiu intre tavan si plita iar camera este suficient de aerisita (nu se monteaza niciodata un corp de mobilier –fara hota- deasupra plitei )
-hote incastrate – avantaje – pastreaza designul mobilierului
– evacuare exterioara sau filtre
– pret redus
– usor de utilizat
– dezavantaje – puteri mici
– probleme la instalare (necesita module speciale de incastrare )
– hote independente ( insula sau perete)
– avantaje – design si forme variate
– posibilitati de combinatii din materiale diferite : inox , sticla , inox vopsit
– evacuare exterioara sau filtre
– caracteristici speciale (booster , comanda electronica touch, telecomanda , filtre charcoal , autoplay , etc.)
–
– dezavantaje – pret ridicat
– forme standard
– hote incastrate in blatul de lucru – varianta speciala
MASINA DE SPALAT VASE in varianta incastrabila exista sub doua forme 45cm si 60cm . Nu utilizeaza in general decat alimentarea cu apa rece , iar la evacuare este de preferat sa se conecteze la sifonul chiuvetei (care are aceasta optiune din fabricatie) . Foloseste detergent special sau pastile , iar inainte de utilizare vesela trebuie curatata de resturi (cel mai bine esta sa exista tocator resturi menajere montat la chiuveta ) .
MASINA DE SPALAT RUFE se poate incastra in mobilier in cazul in care nu exista suficient spatiu in locuinta . Acest tip de masina este special de incastrat , prezinta caracteristici dimensionale si fizice pentru a se putea monta usa mobilierului .Varianta de incastrat este mai scumpa si nu are finisajele exterioare ca a celor independente .
COMBINA FRIGORIFICA poate fi incastrata in cadrul mobilierul pentru a pastra caracteristicile unitare ale garniturii de mobilier .La alegerea combinei frigorifice este bine sa se ceara vizionarea unei variante cat mai aproape a celei dorite .In functie de producator exista diferite caracteristici si optiuni cele mai cautate fiind variantele cu volume mari , no-frost in zona de congelator , circulatie de aer in frigider , compartimentare buna , frigobar sau zona de gheata/fulgi/apa rece .
MASINA DE CAFEA incastrabila este mai putin cautata dar a inceput sa fie ceruta de persoanele care vor sa fie o bucatarie completa .Cu un exterior apropiat de cuptoarele cu microunde , masina de cafea este o prezenta moderna si eleganta in orice bucatarie .
RACITOR DE VINURI – aparat pentru cei care au suficient spatiu , sunt cunoscatori sau pur si simplu vor asa ceva in bucatarie …
TOCATOR DE RESTURI MENAJERE – considerat un accesoriu al chiuvetei este un aparat foarte util deoarece micsoreaza cantitatea de resturi menajere (gunoi) care se arunca la cosul de gunoi .Este simplu de montat si de utilizat/intretinut , nu necesita alte improvizatii sau modificari la chiuveta sau mobilier , deci se poate achizitiona si dupa montaj.
SERTAR TERMIC – piesa speciala care se monteaza sub cuptor ,microunde sau masina de cafea pentru a aduce vesela la temperatura ideala pentru a fi folosite la servirea alimentelor .
Pentru informatii suplimentare pt Alegerea bucatariei va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/
Detalii site – favilla.ro www.supermobila.ro/
loading...