Alegerea bucatariei

Alegerea bucatariei

Pentru alegerea mobilierului de bucatarie trebuie avute in vedere urmatoarele etape :

1.aranjamentul mobilierului in spatiul disponibil

Insula

-varianta cu insula se recomanda in cazul camerelor deschise cu zona de luat masa sau living , si cand exista spatiu suficient intre zonele de lucru si culoarele de trecere .Daca se doreste dispunerea pe insula a plitei sau chiuvetei trebuie neaparat inainte sa se verifice daca se poate racorda in acel loc aceste aparate (scurgere/alimentare apa , alimentare gaz , alimentare retea electrica, evacuare hota– dupa caz )

Alegerea bucatariei

Peninsula

–varianta cu insula se recomanda in cazul camerelor deschise cu zona de luat masa sau living , si cand exista spatiu suficient intre zonele de lucru si culoarele de trecere , in plus aceasta varianta se recomanda spatiilor care au dimensiunea peretelui de mobilat foarte mare si prin realizarea peninsulei se pot delimita zone de lucru diferite .

Fronturi liniare

varianta clasica cu dispunerea liniara sau cu colt a mobilierului se poate realiza in majoritatea cazurilor

Alegerea bucatariei

Cazuri speciale in Alegerea bucatariei

-dispunerea intr-un modul special a mobilierului cu toate aparatele intr-o zona in care nu exista pereti .Acest modul unitar poate fi sub forma sferica (mecanic se ridica hota pentru a lasa loc in vederea desfasurarii activitatii pe blatul de lucru) , forma “dressing” (intregul mobilier de bucatarie este dispus intr-un “dulap” finisat pe spate si cu usi tip dressing la fata) , tip insula cu/fara  blat mobil .

2.in functie de dorinte si tipul aranjamentului se aleg finisajele pentru fronturile de usi , structura si blat de lucru .

fronturile de usi pot fi din lemn masiv ( neprelucrat , furniruit , vopsit ,antichizat ,etc.) , conglomerat (laminat , vopsit , furniruit , etc) sau materiale speciale (sticla ,inox , marmura ,piele , etc)

structura mobilierului (carcasa module) in majoritatea cazurilor este din conglomerat laminat la exterior , dar se poate realiza si din lemn sau direct din pereti tip rigips . Pentru un finisaj cat mai aproape de cel al fronturilor de usi se poate comanda folie de culoarea usilor care se aplica pe zonele libere (la vedere)

blatul de lucru poate fi din o varietate mare de materiale cele mai folosite fiind blaturile din conglomerat laminat , lemn stratificat , marmura sau granit natural , materiale compozite (quarz , cristalan , cristalite , quarzite , marmura si granit , etc.) , materiale speciale (sticla , inox , ceramica )

 

3. Alegerea bucatariei – dispunera modulelor in spatiul disponibil

Alegerea modulelor care vor compune garnitura finala si dispunerea lor in spatiu este etapa cea mai complexa si necesita o conlucrare intre beneficiar , arhitect/designer si furnizorul de mobilier .

Cel mai important este ca beneficiarul sa tina cont de sfaturile arhitectului si de ceea ce poate oferi furnizorul de mobilier , dar in principal prin dispunerea mobilierului trebuie sa isi satisfaca toate necesitatile importante .Exista intotdeauna unele compromisuri care sunt facute dar niciodata ele nu trebuie sa afecteze partea practica a bucatariei .Acest mobilier trebuie sa fie practic , util ,si sa reziste cat mai bine la o utilizare zilnica .

Punctele de pornire pentru realizarea unui aranjament sunt zonele cu aparatura electrocasnica , in ordinea prioritatilor de montaj :  chiuveta , plita/hota , frigider , cuptor , masina spalat vase/rufe , microunde , masina caféa , tocator resturi menajere ,baterie .Odata dispuse,pe baza schitei spatiului si a aparatelor de incastrat dorite , se poate vedea in principiu ce ramane ca spatiu de mobilat .In aceste zone se pot pune orice module necesare desfasurarii activitatii in bune conditii a celui care va utiliza bucataria .

Module disponibile :

*corpuri normale cu usi

-avantaje -varietate mare de dimensiuni si posibilitati multiple de stocare

-dezavantaje –incomode la utilizare , nu se poate scoate ultimul articol fara a se scoate cele din fata lui

*corpuri cu sertare

-avantaje – varietate de accesorii pentru interior, usor de utilizat

-dezavantaje- pret ridicat ,grad mic de ocupare al spatiului util         

*corpuri cu cosuri metalice

-avantaje –usor de utilizat,grad mare de ocupare al spatiului util     

-dezavantaje- pret ridicat ,dimensiuni fixe

4.alegerea aparatelor electrocasnice

Alegerea bucatarieiPentru informatii suplimentare in Alegerea bucatariei va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/

Detalii site – favilla.ro                             www.supermobila.ro/

GD Star Rating
loading...
Alegerea bucatariei, 1.0 out of 10 based on 1 rating